HRÁŠKOVÉ RISOTTO S KUŘECÍM MASEM A BAZALKOU
9:25
1 porce obsahuje: 1892 kJ, 51g sacharidů, 35g bílkovin, 12g tuku
Co
se týče hlavních jídel, tak kuře a rýže jsou dvě nejčastěji
používané ingredience v mé kuchyni. Přesto vařím stále nová
jídla a pořád je co vymýšlet. Dnes vám napíšu recept na
hráškové risotto, které je naprosto jednoduché a chutné.
Zdravá večeře či oběd jsou za půl hodinky hotové.
Ingredience (4 porce)
-
500g kuřecích prs
-
200g hrášku
-
2 cibule
-
4 stroužky česneku
-
lžíce kokosového oleje (olivového)
-
200g rýže
-
150ml kokosového mléka z plechovky
-
sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
-
čerstvá bazalka (asi hrst listů)
-
šťáva z půlky citronu
-
40g parmesánu
Postup
Cibuli
nakrájíme a ve woku či hrnci ji opražíme do zlata na lžíci
kokosového oleje. Česnek nakrájený na plátky přihodíme k
cibulce, jen malou chvíli promícháme a přidáme kuřecí maso
nakrájené na kostky, necháme ho jen krátce zatáhnout, osolíme,
opepříme a přidáme hrášek. Opět chvíli promícháme a přidáme
propláchnutou rýži, citronovou šťávu, kokosové mléko, špetku
muškátového oříšku a zhruba dva hrnky vody. Vaříme do
změknutí rýže a v případě potřeby doléváme vodu. Na konci
vaření do risotta zamícháme hrst bazalkových listů a jemně
nastrouhaný parmesán. Mělo by vzniknout krásně krémové
risotto.
0 komentářů