HRÁŠKOVÉ RISOTTO S KUŘECÍM MASEM A BAZALKOU

9:25


1 porce obsahuje: 1892 kJ, 51g sacharidů, 35g bílkovin, 12g tuku


Co se týče hlavních jídel, tak kuře a rýže jsou dvě nejčastěji používané ingredience v mé kuchyni. Přesto vařím stále nová jídla a pořád je co vymýšlet. Dnes vám napíšu recept na hráškové risotto, které je naprosto jednoduché a chutné. Zdravá večeře či oběd jsou za půl hodinky hotové.

Ingredience (4 porce)


- 500g kuřecích prs
- 200g hrášku
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- lžíce kokosového oleje (olivového)
- 200g rýže
- 150ml kokosového mléka z plechovky
- sůl, pepř, špetka muškátového oříšku
- čerstvá bazalka (asi hrst listů)
- šťáva z půlky citronu
- 40g parmesánu

Postup



Cibuli nakrájíme a ve woku či hrnci ji opražíme do zlata na lžíci kokosového oleje. Česnek nakrájený na plátky přihodíme k cibulce, jen malou chvíli promícháme a přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky, necháme ho jen krátce zatáhnout, osolíme, opepříme a přidáme hrášek. Opět chvíli promícháme a přidáme propláchnutou rýži, citronovou šťávu, kokosové mléko, špetku muškátového oříšku a zhruba dva hrnky vody. Vaříme do změknutí rýže a v případě potřeby doléváme vodu. Na konci vaření do risotta zamícháme hrst bazalkových listů a jemně nastrouhaný parmesán. Mělo by vzniknout krásně krémové risotto.


Táke se může líbit

0 komentářů