FITNESS NAROZENINOVÝ DORT

19:44


1 porce obsahuje: 1055 kJ, 23g sacharidů, 20g bílkovin, 8g tuku

Dostala jsem dotaz, zdali je možné upéct dietní dort plný bílkovin a má odpověď byla, že to samozřejmě možné je. Dortík je bez mouky a s minimálním množstvím tuku i rýžového sirupu. Jelikož byl dort pro siláka z posilovny, při výrobě jsem použila i vanilkový protein, který můžete nahradit přidáním ovesných vloček, či mletých oříšků. Dort můžete dozdobit dle vlastní fantazie například oříšky, kokosem či ovocem.

Ingredience (16 porcí)

- 200g ovesných vloček
- 100g pohankové mouky
- 50g rýžového sirupu
- 50g arašídového oleje
- 100g vanilkového proteinu
- 500g nízkotučného tvarohu
- 6 vajec
- půl prášku do pečiva
- špetka soli

Náplň:
- 1000g polotučného tvarohu
- 200ml bílého jogurtu
- kúra a šťáva z 1 citrónu
- 50g rýžového sirupu
- vanilková a rumová esence

Ozdoba:
- proteinová tyčinka

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů. 

Na dno dortové formy dáme pečící papír.Vločky najemno pomeleme, smícháme s proteinem, práškem do pečiva a solí. Vejce šleháme s rýžovým sirupem a arašídovým olejem alespoň 5 minut než vznikne světlá pěna, až je pěna pěkně zhoustlá, přidáme tvaroh. Pěnu opatrně přimícháme k vločkové směsi než nám vznikne hladké těsto, které nalijeme do formy.

Pečeme asi hodinu, než nám špejle zapíchnutá do těsta zůstane suchá.

Na náplň jednoduše smícháme všechny ingredience a tímto „krémem“ plníme dvakrát proříznutý vychladlý korpus. Ten můžeme na závěr dozdobit dle fantazie.




Táke se může líbit

0 komentářů