FITNESS NAROZENINOVÝ DORT
19:44
Dostala jsem dotaz, zdali je možné upéct dietní dort plný bílkovin
a má odpověď byla, že to samozřejmě možné je. Dortík je bez mouky a s
minimálním množstvím tuku i rýžového sirupu. Jelikož byl dort pro siláka z
posilovny, při výrobě jsem použila i vanilkový protein, který můžete nahradit
přidáním ovesných vloček, či mletých oříšků. Dort můžete dozdobit dle vlastní
fantazie například oříšky, kokosem či ovocem.
Ingredience (16 porcí)
- 200g ovesných vloček
- 100g pohankové mouky
- 50g rýžového sirupu
- 50g arašídového oleje
- 100g vanilkového proteinu
- 500g nízkotučného tvarohu
- 6 vajec
- půl prášku do pečiva
- špetka soli
Náplň:
- 1000g polotučného tvarohu
- 200ml bílého jogurtu
- kúra a šťáva z 1 citrónu
- 50g rýžového sirupu
- vanilková a rumová esence
Ozdoba:
- proteinová tyčinka
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Na dno dortové formy dáme pečící papír.Vločky najemno pomeleme,
smícháme s proteinem, práškem do pečiva a solí. Vejce šleháme s rýžovým
sirupem a arašídovým olejem alespoň 5 minut než vznikne světlá pěna, až je pěna
pěkně zhoustlá, přidáme tvaroh. Pěnu opatrně přimícháme k vločkové směsi než
nám vznikne hladké těsto, které nalijeme do formy.
Pečeme asi hodinu, než nám špejle zapíchnutá do těsta zůstane
suchá.
Na náplň jednoduše smícháme všechny ingredience a tímto „krémem“
plníme dvakrát proříznutý vychladlý korpus. Ten můžeme na závěr dozdobit dle
fantazie.
0 komentářů