ŠPALDOVÉ PEČIVO

2:08


1 porce obsahuje: 950 kJ, 39g sacharidů, 6g bílkovin, 5g tuku


Jelikož mám pocit, že koupit zdravé pečivo je stále poměrně problém, ráda si peču vlastní, u kterého přesně vím, co obsahuje. Navíc není nad čerstvě vytažené, teplé, voňavé pečivo, které si bez výčitek můžete dopřát k čaji na snídani. Nemyslíte?

Ingredience (20 kusů)

- 1kg špaldové mouky
- 300ml sójového mléka
- 300ml teplé vody
- 50ml olivového oleje
- 70g slunečnicových semínek
- 2 lžíce rýžového sirupu
- 20g sušeného droždí
- 4 lžičky soli

Postup


Mouku nasypeme do mísy a přidáme zbylé suroviny. Vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout. Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na 20 dílů. Z každého dílu tvarujeme pečivo dle fantazie, já dělala housky, pletýnky i rohlíky. Tyto kousky necháme dalších 20 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Předehřejeme troubu na 190 stupňů a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.





Táke se může líbit

0 komentářů