ŠPALDOVÉ PEČIVO
2:08
1 porce obsahuje: 950 kJ, 39g sacharidů, 6g bílkovin, 5g tuku
Jelikož
mám pocit, že koupit zdravé pečivo je stále poměrně problém,
ráda si peču vlastní, u kterého přesně vím, co obsahuje. Navíc
není nad čerstvě vytažené, teplé, voňavé pečivo, které si
bez výčitek můžete dopřát k čaji na snídani. Nemyslíte?
Ingredience (20 kusů)
-
1kg špaldové mouky
-
300ml sójového mléka
-
300ml teplé vody
-
50ml olivového oleje
-
70g slunečnicových semínek
-
2 lžíce rýžového sirupu
-
20g sušeného droždí
-
4 lžičky soli
Postup
Mouku
nasypeme do mísy a přidáme zbylé suroviny. Vypracujeme hladké
těsto, které přikryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout.
Po hodině těsto ještě jednou propracujeme a rozdělíme na 20 dílů. Z každého dílu tvarujeme pečivo dle fantazie, já dělala
housky, pletýnky i rohlíky. Tyto kousky necháme dalších 20 minut
kynout na plechu vyloženém pečícím papírem. Předehřejeme
troubu na 190 stupňů a pečeme asi 20 minut do zezlátnutí.
0 komentářů