POHANKOVÉ SUŠENKY
11:05
1 porce obsahuje: 190kJ, 5g sacharidů, 1g bílkovin, 2g tuku
Předvánoční
období je tady a s ním přichází i cukroví. I to se dá upéct
ze zdravých surovin. Já před chvílí upekla pohankové sušenky,
původně měly vypadat úplně jinak, ale těsto se mi nepodařilo
zpracovat tak, jak jsem chtěla. Recept jsem vám ani nechtěla
zveřejňovat, ale chuť mě přesvědčila, jsou výborné! Takže
pokud chcete na Vánoce mít i nějakou zdravější variantu
cukroví, vyzkoušejte tyto sušenky. Já se jdu pustit do zdravých perníčků, recept vám napíši co nejdříve.
Ingredience (50 sušenek)
-
120g pohankové mouky
-
60g celozrnné žitné mouky
-
100g vlašských ořechů
-
50g datlí
-
80g med
-
60ml arašídový olej
-
žloutek
-
50g brusinek
-
lžička skořice
-
čtvrt lžičky soli
Postup
Troubu
předehřejeme na 180 stupňů.
Ořechy
a datle pomeleme a společně s ostatními surovinami vypracujeme
těsto. Těsto bude lehce sypké. Na plech vyložený pečícím
papírem tvoříme rukou placičky.
Pečeme
zhruba 7 minut než budou sušenky zlaté.
0 komentářů