ŽAMPIONOVÉ RISOTTO S KUŘECÍM MASEM

18:25


1 porce obsahuje: 1800 kJ, 52g sacharidů, 40g bílkovin, 7g tuku



Kuře a rýže jsou ingredience, které jdou upravit na tisíc způsobů. Já se dnes rozhodla k nim přidat žampiony a vytvořit risotto, které se krásně hodí do těchto podzimních dnů. Rozmarýn patří k mým nejoblíbenějším bylinkám a přidat ho do risotta mi přišlo jako dobrý nápad, protože se k houbám úžasně hodí. Recept je jednoduchý a oběd je za 40 minut hotový a to půlku času budete čekat, než se uvaří rýže.

Ingredience (4 porce)

- 500g kuřecích prsou
- 350g žampionu
- 2 cibule
- 250g rýže
- 125g mozzarelly light
- 20g parmezánu
- lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- dvě větvičky rozmarýnu (půl lžička sušeného), sůl, pepř


Postup

Cibuli nahrubo nakrájíme a v hrnci na lžíci olivového oleje opečeme do zlata. Rozmarýn přidáme ke konci k cibulce, úžasně se rozvoní. Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, žampiony na plátky, přidáme k cibulce a chviličku opékáme. Osolíme, opepříme a přidáme rýži. Vše promícháme a zalijeme půl litrem vody smíchané se šťávou z jednoho citronu. Pokud je potřeba, tak ještě dosolíme, přikryjeme pokličkou a vaříme do změknutí rýže. Až je rýže téměř hotová, tak do risotta přimícháme nakrájenou mozzarellu a nastrouhaný parmesán, ty nám risotto udělají krásně krémové. Ještě chvíli povaříme a když je rýže hotová, můžeme podávat.  



Táke se může líbit

0 komentářů