ŽAMPIONOVÉ RISOTTO S KUŘECÍM MASEM
18:25
1 porce obsahuje: 1800 kJ, 52g sacharidů, 40g bílkovin, 7g tuku
Kuře
a rýže jsou ingredience, které jdou upravit na tisíc způsobů.
Já se dnes rozhodla k nim přidat žampiony a vytvořit risotto,
které se krásně hodí do těchto podzimních dnů. Rozmarýn patří
k mým nejoblíbenějším bylinkám a přidat ho do risotta mi
přišlo jako dobrý nápad, protože se k houbám úžasně hodí.
Recept je jednoduchý a oběd je za 40 minut hotový a to půlku času
budete čekat, než se uvaří rýže.
Ingredience (4 porce)
- 500g kuřecích prsou
- 350g žampionu
- 2 cibule
- 250g rýže
- 125g mozzarelly light
- 20g parmezánu
- lžíce olivového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- dvě větvičky rozmarýnu (půl
lžička sušeného), sůl, pepř
Postup
Cibuli nahrubo nakrájíme a v hrnci na
lžíci olivového oleje opečeme do zlata. Rozmarýn přidáme ke
konci k cibulce, úžasně se rozvoní. Kuřecí prsa nakrájíme na
kostičky, žampiony na plátky, přidáme k cibulce a chviličku
opékáme. Osolíme, opepříme a přidáme rýži. Vše promícháme
a zalijeme půl litrem vody smíchané se šťávou z jednoho
citronu. Pokud je potřeba, tak ještě dosolíme, přikryjeme
pokličkou a vaříme do změknutí rýže. Až je rýže téměř
hotová, tak do risotta přimícháme nakrájenou mozzarellu a
nastrouhaný parmesán, ty nám risotto udělají krásně krémové.
Ještě chvíli povaříme a když je rýže hotová, můžeme
podávat.
0 komentářů