RÝŽOVÁ KRUPICE
21:39
1 porce obsahuje: 1200 kJ, 42g sacharidů, 11g bílkovin, 9g tuku
Když
jsem si poprvé uvařila krupici z rýže, myslela jsem, že padnu
štěstím. Chutná úplně jak klasická krupice! Vařím si ji asi
nejčastěji ze všech kaší. Jaké mléko použijete je na vás,
záleží, co doma zrovna máte a co vám chutná. To samé platí u
slazení. Kokosový cukr, med, javorový či agávový sirup budou
skvělou volbou. Do této kaše si nepřidávám ovoce, ale
samozřejmě můžete část sirupu nahradit kusem vašeho oblíbeného
ovoce, které kaši krásně osladí. Tahini je pasta ze sezamových
semínek a mě osobně neuvěřitelně chutná, ráda si ji smíchám
s lžící javorového sirupu a tuto směs dám na vršek kaše.
Mňam! To samé můžete provést i s oříškovým máslem.
Ingredience (2 porce)
-
400ml mléka
-
70g rýžové krupice
-
2 lžíce javorového sirupu
-
20g tahini či oříškového másla
-
skořice dle chuti
0 komentářů