RÝŽOVÁ KRUPICE

21:39


1 porce obsahuje: 1200 kJ, 42g sacharidů, 11g bílkovin, 9g tuku



Když jsem si poprvé uvařila krupici z rýže, myslela jsem, že padnu štěstím. Chutná úplně jak klasická krupice! Vařím si ji asi nejčastěji ze všech kaší. Jaké mléko použijete je na vás, záleží, co doma zrovna máte a co vám chutná. To samé platí u slazení. Kokosový cukr, med, javorový či agávový sirup budou skvělou volbou. Do této kaše si nepřidávám ovoce, ale samozřejmě můžete část sirupu nahradit kusem vašeho oblíbeného ovoce, které kaši krásně osladí. Tahini je pasta ze sezamových semínek a mě osobně neuvěřitelně chutná, ráda si ji smíchám s lžící javorového sirupu a tuto směs dám na vršek kaše. Mňam! To samé můžete provést i s oříškovým máslem.

Ingredience (2 porce)

- 400ml mléka
- 70g rýžové krupice
- 2 lžíce javorového sirupu
- 20g tahini či oříškového másla
- skořice dle chuti

Postup



Mléko ohříváme v hrnci a až je téměř vřelé, přisypeme krupici a vaříme do změknutí. Pokud by kaše příliš houstla, přilijeme potřebné množství vody. Kaši osladíme javorovým sirupem a přimícháme tahini či oříškové máslo. Vršek kaše posypeme skořicí a krupice je hotová! 









                                                           

Táke se může líbit

0 komentářů