ŠŤAVNATÉ JABLEČNÉ MUFFINY
10:56
1 porce obsahuje: 460 kJ, 14g sacharidů, 7g bílkovin, 4g tuku
Voňavá
kombinace jablek a skořice mě vždy bude bavit. Tyto muffiny jsou
krásně vláčné i druhý den. Když je ochutnáte ještě teplé,
čerstvě vytažené z trouby, budou chutnat trošku jako nedopečené, ale
nebojte, to díky tvarohu a jablkům je těsto takto vláčné. Tři
kousky budou skvělou snídaní a kousek či dva výbornou svačinkou.
Ingredience (14 kusů)
-
100g jemných vloček
-
100g žitné mouky
-
4 vejce
-
250g polotučného tvarohu
-
200g strouhaná jablka
-
100ml mléka
- 40g medu
- 40g medu
-
30g plátků mandlí na ozdobu
-
lžička skořice
-
čtvrt lžičky mletého hřebíčku
-
lžička kypřícího prášku
Postup
Troubu
předehřejte na 170 stupňů.
Vločky
a žitnou mouku nasypte do mísy a přidejte ostatní suroviny kromě mandlí. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho do 14 formiček na
muffiny. Každý kousek posypte plátky mandlí a vložte do trouby.
Pečte
20 minut než budou muffiny krásně zlaté.
0 komentářů