ŠŤAVNATÉ JABLEČNÉ MUFFINY

10:56

1 porce obsahuje: 460 kJ, 14g sacharidů, 7g bílkovin, 4g tuku



Voňavá kombinace jablek a skořice mě vždy bude bavit. Tyto muffiny jsou krásně vláčné i druhý den. Když je ochutnáte ještě teplé, čerstvě vytažené z trouby, budou chutnat trošku jako nedopečené, ale nebojte, to díky tvarohu a jablkům je těsto takto vláčné. Tři kousky budou skvělou snídaní a kousek či dva výbornou svačinkou.

Ingredience (14 kusů)

- 100g jemných vloček
- 100g žitné mouky
- 4 vejce
- 250g polotučného tvarohu
- 200g strouhaná jablka
- 100ml mléka
- 40g medu
- 30g plátků mandlí na ozdobu
- lžička skořice
- čtvrt lžičky mletého hřebíčku
- lžička kypřícího prášku

Postup


Troubu předehřejte na 170 stupňů.

Vločky a žitnou mouku nasypte do mísy a přidejte ostatní suroviny kromě mandlí. Vypracujte hladké těsto a rozdělte ho do 14 formiček na muffiny. Každý kousek posypte plátky mandlí a vložte do trouby.


Pečte 20 minut než budou muffiny krásně zlaté.


Táke se může líbit

0 komentářů