VLÁČNÁ CITRONOVÁ BÁBOVKA
13:57
1 porce obsahuje: 735kJ, 17g sacharidů, 11g bílkovin, 11g tuku
Tato bábovka má úžasnou strukturu díky tvarohu a krásně voní po citronu. Jeden kousek je vhodnou a zdravou svačinkou či zákuskem ke kávě. V tomto receptu jsem použila mandlové máslo, které je pouze z pomletých mandlí, takže si ho můžete vyrobit sami pomletím 150g mandlí na hladkou pastu.Ingredience (16porcí)
- 250g jemně
pomletých ovesných vloček
- 500g polotučný
tvaroh
- 8 vajec
- 150g oříškového
másla – já použila mandlové
- 100g med
- špetka soli
- půl prášku do
pečiva
- kůra a šťáva z
jednoho citrónu
Postup
Troubu předehřejeme
na 170 stupňů.
Žloutky společně
s mandlovým máslem a medem ušleháme do husté pěny, do které
postupně přimícháme tvaroh, vločky a prášek do pečiva. Z
bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a přidáme ho k
tvarohové hmotě. Vzniklé těsto vylijeme do formy, kterou můžeme
vymazat například kokosovým olejem a vysypat pomletými vločkami.
0 komentářů