VLÁČNÁ CITRONOVÁ BÁBOVKA

13:57



1 porce obsahuje: 735kJ, 17g sacharidů, 11g bílkovin, 11g tuku

Tato bábovka má úžasnou strukturu díky tvarohu a krásně voní po citronu. Jeden kousek je vhodnou a zdravou svačinkou či zákuskem ke kávě. V tomto receptu jsem použila mandlové máslo, které je pouze z pomletých mandlí, takže si ho můžete vyrobit sami pomletím 150g mandlí na hladkou pastu.

Ingredience (16porcí)

- 250g jemně pomletých ovesných vloček
- 500g polotučný tvaroh
- 8 vajec
- 150g oříškového másla – já použila mandlové
- 100g med
- špetka soli
- půl prášku do pečiva
- kůra a šťáva z jednoho citrónu

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Žloutky společně s mandlovým máslem a medem ušleháme do husté pěny, do které postupně přimícháme tvaroh, vločky a prášek do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a přidáme ho k tvarohové hmotě. Vzniklé těsto vylijeme do formy, kterou můžeme vymazat například kokosovým olejem a vysypat pomletými vločkami.


Pečeme asi 70 minut.



Táke se může líbit

0 komentářů