MRKVOVÝ DORT
21:21
Tento dort je jednoduše skvělý. Neobsahuje žádnou mouku, takže
je vhodný i do bezlepkové diety. Oblíbila jsem si ho díky jeho
vláčnosti, vůni po koření a citronové kůře. Arašídový olej
můžete nahradit kokosovým nebo olivovým a i med lze vyměnit za
kokosový cukr či sirup jako rýžový, agávový, javorový či
datlový.
Ingredience (12 porcí)
- 300g najemno
nastrouhané mrkve
- 200g mandlí
- 20g arašídového
oleje
- 50g kokosu
- 70g medu
- 4 vejce
- lžička kypřícího
prášku
- lžička skořice
- půl lžičky
mletého zázvoru
- špetka
muškátového oříšku
Náplň:
- 500g polotučného
tvarohu
- šťáva a kůra z
půlky citronu
- 30g medu
Postup
Troubu předehřejeme
na 160 stupňů.
Mrkev najemno nastrouháme a mandle pomeleme. Kokos
na sucho dozlatova opražíme na pánvi. Mrkev smícháme s mletými
mandlemi, olejem, opraženým kokosem, kypřícím práškem a
kořením. V jiné míse ušleháme vejce s medem do světlé pěny.
Tuto pěnu přimícháme k připravené směsi a vše jemně
promícháme. Na dno dortové formy položíme pečící papír a
nalijeme do ní těsto.
Pečeme asi 70 minut, po hodině dort
zkontrolujeme špejlí a když je suchá, je dort hotový.
Na náplň jednoduše smícháme všechny ingredience a po vychladnutí dort potřeme.
Na náplň jednoduše smícháme všechny ingredience a po vychladnutí dort potřeme.
0 komentářů