MRKVOVÝ DORT

21:21


1 porce obsahuje: 1049 kJ, 12g sacharidů, 11g bílkovin, 15g tuku

Tento dort je jednoduše skvělý. Neobsahuje žádnou mouku, takže je vhodný i do bezlepkové diety. Oblíbila jsem si ho díky jeho vláčnosti, vůni po koření a citronové kůře. Arašídový olej můžete nahradit kokosovým nebo olivovým a i med lze vyměnit za kokosový cukr či sirup jako rýžový, agávový, javorový či datlový.

Ingredience (12 porcí)

- 300g najemno nastrouhané mrkve
- 200g mandlí
- 20g arašídového oleje
- 50g kokosu
- 70g medu
- 4 vejce
- lžička kypřícího prášku
- lžička skořice
- půl lžičky mletého zázvoru
- špetka muškátového oříšku

Náplň:
- 500g polotučného tvarohu
- šťáva a kůra z půlky citronu
- 30g medu


Postup

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

Mrkev najemno nastrouháme a mandle pomeleme. Kokos na sucho dozlatova opražíme na pánvi. Mrkev smícháme s mletými mandlemi, olejem, opraženým kokosem, kypřícím práškem a kořením. V jiné míse ušleháme vejce s medem do světlé pěny. Tuto pěnu přimícháme k připravené směsi a vše jemně promícháme. Na dno dortové formy položíme pečící papír a nalijeme do ní těsto.

Pečeme asi 70 minut, po hodině dort zkontrolujeme špejlí a když je suchá, je dort hotový.

Na náplň jednoduše smícháme všechny ingredience a po vychladnutí dort potřeme.




Táke se může líbit

0 komentářů