BROWNIES

14:16


1 porce bez polevy obsahuje: 258 kJ, 10g sacharidů z toho 2g cukru, 3g bílkovin, 4g tuku


Až upečete tyto brownies, tak vám nikdo neuvěří, že jsou veganské a zdravé! Viděla jsem pár receptů, kde byly použity fazole, tak jsem si řekla, že musím také nějaký recept vymyslet a tyto brownies dopadly skvěle. Fazole dodají brownies na té správné textuře a uvidíte, že nikdo nepozná, že tam jsou.

Ingredience na velký plech (30ks) 

- 50g kakaa se sníženým obsahem tuku
- 80g kokosového cukru
- 100g sušených datlí
- 80g kokosového tuku
- 50g mandlí
- 250g fazolí (plechovka fazolí ve slaném nálevu)
- 150g žitné mouky
- 100g pohankové mouky
- 200ml mandlového mléka
- půl prášku do pečiva
- špetka soli

Poleva:
- 40g kakaa se sníženým obsahem tuku
- 30g kokosový tuk
- 30g kokosový cukr
- 200ml kokosového mléka z plechovky

Postup

Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

Fazole přecedíme, propláchneme a společně s mandlemi a datlemi pomixujeme na hladkou směs. Následně k nim přidáme zbylé ingredience. Vzniklé těsto by mělo být hustší. Stěrkou ho rovnoměrně rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme asi 25 minut.

Pokud chcete mít brownies ještě dietnější, tak polevu vynechte, budou skvělé i tak. Pokud ovšem neřešíte dietu, hurá do ní. Nad vodní lázní rozpustíme kakao společně s kokosovým tukem a cukrem a po chvíli přidáme kokosové mléko. Měla by vzniknout lesklá, hladká a hustší poleva, kterou rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus.


Táke se může líbit

0 komentářů