BROWNIES
14:16
1 porce bez polevy obsahuje: 258 kJ, 10g sacharidů z toho 2g cukru, 3g bílkovin, 4g tuku
Až upečete tyto brownies, tak vám nikdo neuvěří, že jsou veganské a zdravé! Viděla jsem pár receptů, kde byly použity fazole, tak jsem si řekla, že musím také nějaký recept vymyslet a tyto brownies dopadly skvěle. Fazole dodají brownies na té správné textuře a uvidíte, že nikdo nepozná, že tam jsou.
Ingredience na velký plech (30ks)
-
50g kakaa se
sníženým obsahem tuku
-
80g kokosového cukru
-
100g sušených datlí
-
80g kokosového tuku
-
50g mandlí
-
250g fazolí (plechovka
fazolí ve slaném nálevu)
- 150g žitné mouky
- 100g pohankové mouky
- 100g pohankové mouky
-
200ml mandlového mléka
-
půl
prášku do pečiva
-
špetka
soli
Poleva:
-
40g kakaa se sníženým obsahem tuku
-
30g kokosový tuk
-
30g
kokosový cukr
-
200ml kokosového mléka z plechovky
Postup
Troubu
předehřejeme na 160 stupňů.
Fazole
přecedíme, propláchneme a společně s
mandlemi
a datlemi
pomixujeme na
hladkou směs.
Následně
k nim přidáme zbylé ingredience. Vzniklé těsto by mělo být
hustší. Stěrkou
ho rovnoměrně
rozetřeme na velký plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme
asi 25 minut.
Pokud
chcete mít brownies ještě dietnější, tak polevu vynechte, budou
skvělé i tak. Pokud ovšem neřešíte dietu, hurá do ní. Nad
vodní lázní rozpustíme kakao společně s kokosovým tukem a
cukrem a po chvíli přidáme kokosové mléko. Měla by vzniknout
lesklá, hladká a hustší poleva, kterou rovnoměrně rozetřeme na
vychladlý korpus.
0 komentářů