BIFTEK S INDICKOU RÝŽÍ
21:33
1 porce obsahuje: 1720 kJ, 42g sacharidů, 37g bílkovin, 11g tuku
Kdo
má taky tak rád dobrý steak? A co teprve ten z pravé svíčkové,
mňam! Jako přílohu jsem chtěla udělat něco zajímavějšího
než obyčejnou rýži a protože úplně zbožňuji indickou
kuchyni, tak jsem rýži přidala trošku indický nádech. Je to velice jednoduchý recept, zdravý a chutný oběd máte za půl hodinky hotový.
Ingredience (2 porce)
- 300g hovězí svíčkové
-
sůl, čerstvý pepř
Rýže
-
100g rýže
-
1 cibule
-
2 stroužky česneku
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 3 rajčata
-
lžička koření garam masala
-
půl lžičky mletého římského kmínu
-
sůl, pepř
-
2 lžičky olivového oleje
-
čerstvý koriandr
Postup
Připravíme
si dva alespoň 3 cm vysoké plátky hovězí svíčkové, které
potřeme lžičkou olivového oleje, osolíme, opepříme čerstvým
pepřem a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme
rýži.
Cibuli
nakrájíme a opražíme na lžičce olivového oleje, až je pěkně
zlatá, přidáme k ní na plátky nakrájený česnek, na kostečky
nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Po chviličce přidáme
koření a ještě minutku opékáme než se krásně rozvoní.
Přisypeme rýži, kterou zalijeme asi hrnkem vody, osolíme a vaříme
do změknutí. V případě potřeby dolijeme vodu.
Na
rozpálenou pánev položíme plátky hovězí svíčkové a zprudka
ze všech stran opečeme. Následně na středním plameni dopékáme
asi 4 minutky z každé strany tak, aby uvnitř zůstalo maso krásně
šťavnaté.
Pokud
nám vše vyšlo, tak by maso i rýže měly být hotové zhruba ve
stejnou chvíli, stačí jen do rýže přidat čerstvý koriandr,
vše naservírovat na talíř a pustit se do jídla.
0 komentářů