BIFTEK S INDICKOU RÝŽÍ

21:33


1 porce obsahuje: 1720 kJ, 42g sacharidů, 37g bílkovin, 11g tuku


Kdo má taky tak rád dobrý steak? A co teprve ten z pravé svíčkové, mňam! Jako přílohu jsem chtěla udělat něco zajímavějšího než obyčejnou rýži a protože úplně zbožňuji indickou kuchyni, tak jsem rýži přidala trošku indický nádech. Je to velice jednoduchý recept, zdravý a chutný oběd máte za půl hodinky hotový.

Ingredience (2 porce)


- 300g hovězí svíčkové
- sůl, čerstvý pepř

Rýže
- 100g rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžičky rajčatového protlaku
- 3 rajčata
- lžička koření garam masala
- půl lžičky mletého římského kmínu
- sůl, pepř
- 2 lžičky olivového oleje
- čerstvý koriandr

Postup


Připravíme si dva alespoň 3 cm vysoké plátky hovězí svíčkové, které potřeme lžičkou olivového oleje, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Mezitím si připravíme rýži.
Cibuli nakrájíme a opražíme na lžičce olivového oleje, až je pěkně zlatá, přidáme k ní na plátky nakrájený česnek, na kostečky nakrájená rajčata a rajčatový protlak. Po chviličce přidáme koření a ještě minutku opékáme než se krásně rozvoní. Přisypeme rýži, kterou zalijeme asi hrnkem vody, osolíme a vaříme do změknutí. V případě potřeby dolijeme vodu.
Na rozpálenou pánev položíme plátky hovězí svíčkové a zprudka ze všech stran opečeme. Následně na středním plameni dopékáme asi 4 minutky z každé strany tak, aby uvnitř zůstalo maso krásně šťavnaté.
Pokud nám vše vyšlo, tak by maso i rýže měly být hotové zhruba ve stejnou chvíli, stačí jen do rýže přidat čerstvý koriandr, vše naservírovat na talíř a pustit se do jídla.

Táke se může líbit

0 komentářů