POHANKOVÁ MRAMOROVÁ BÁBOVKA
15:45
1 porce obsahuje: 787 kJ, 21g sacharidů, 7g bílkovin, 6g tuku
Bábovka
jde upéct na tisíc způsobů a proto ji mám tak ráda, stále můžu vymýšlet nové a nové recepty. Tentokrát jsem použila pohankovou
mouku, takže je bábovka bezlepková. Mléko jsem použila klasické,
kravské, ale můžete použít jakékoli jiné, co máte rádi. Stejně
tak slazení je na vás, použít můžete i javorový, agávový či
jiný sirup nebo například kokosový cukr. Pokud nemáte pohankovou krupici, tak ji klidně nahraďte jemnými či pomletými ovesnými vločkami, ovšem pak už bábovka nebude bez lepku. Dva kousky budou skvělou volbou na start dne.
Ingredience (16 porcí)
- 100g pohankové krupice
- 300g pohankové mouky
- 80 ml arašídového oleje (nebo
kokosového)
- 200 ml mléka
- 250g polotučného tvarohu
- 150g medu
- 50g kakaa
- 5 vajec
- 3 lžičky prášku do pečiva
- půl lžičky skořice
- čtvrt lžičky soli
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Vejce šleháme s medem a olejem do
husté pěny, ke které postupně přidáváme tvaroh, mléko, mouku
smíchanou s kypřícím práškem, solí a skořicí a krupici.
Vzniklé těsto rozdělíme na větší a menší část, do menší
části přidáme 50g kakaa a důkladně promícháme. Těsta
střídavě nalijeme do vymazané a vysypané formy.
Pečeme přibližně hodinu nebo až
špejle zapíchnutá do bábovky nebude suchá.
0 komentářů