ČERVENÉ KUŘECÍ CURRY

18:32


1 porce obsahuje: 1716 kJ, 48g sacharidů, 29g bílkovin, 12g tuku


Toto jídlo patří mezi mé nejoblíbenější. Myslím že není měsíc, kdy bych ho alespoň jednou neuvařila. Je to zdravý, rychlý a poměrně jednoduchý recept. Běžně se vaří pouze z plechovkového kokosového mléka, ale jelikož je hodně tučné, polovinu nahrazuji buďto klasickým kravským mlékem nebo rostlinným, kokosovým. Omáčka je hodně řídká, já ji tak mám ráda, ale kdo by chtěl, může podle postupu přidat trošku rýžové mouky, která omáčku krásně, zdravě zahustí. Kdo ještě toto jídlo neochutnal, doporučuji co nejdříve vyzkoušet!
Pro ty, co nikdy neměli čerstvý koriandr, tak doporučuji nejdřív ochutnat, je hodně aromatický a ne všem chutná, pokud jste právě člověkem, kterého nezaujal, tak ho jednoduše vynechte, pokud jste milovníkem jako já, dopřejte si ho, co hrdlo ráčí.


Ingredience (4 porce)


- 500g kuřecích prs
- 2 velké cibule
- celý sáček červené curry pasty Exotic food 50g
- miska zeleniny (hodí se brokolice, květák, paprika, fazolové lusky, cuketa, žampiony,..)
- 200ml kokosového mléka z plechovky
- 200ml kokosového mléka (Alpro)
- 1 lžíce kokosového oleje (olivového)
- 2 lžíce rýžové mouky (nemusí být)
- sůl, pepř
- šťáva z půlky citronu
- čerstvý koriandr

Příloha
- 200g jasmínové rýže


Postup


Maso i zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo a v hrnci nebo wok pánvi opečeme na lžíci oleje. Až je zlatá, tak přidáme curry pastu a necháme ji rozvonět, asi po minutce přidáme maso i zeleninu, osolíme, opepříme, zaprášíme rýžovou moukou a krátce promícháme. Zalijeme kokosovým mlékem přidáme šťávu z jednoho citronu a dusíme asi 15 minutek než je maso hotové.
Jasmínovou rýži propláchneme a vaříme dle návodu.
Do hotového curry přimícháme lístky z čerstvého koriandru, pokud je třeba tak dosolíme a dopepříme.
Podáváme s jasmínovou rýží.




Táke se může líbit

2 komentářů

  1. Ahoj, super recept :) moc ráda bych ho vyzkoušela, ale ještě nikdy jsem nepoužívala to kokosové mléko z plechovky, znám jen alpro... kde ho prosím seženu, normálně v supermarketu? A kdybys mi napsala i odkaz kterou tu carry pastu používáš, budu ráda, zkoušela jsem ji hledat, ale vyjelo mi hrozně výsledků :)
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj!
      Moc děkuju za komentář.
      Všechno koupíš v Albertu, dokonce v regálu hned u sebe, v oddělení, kde mají například věci na sushi. Kokosové mléko v plechovce můžeš použít například Albert quality, je cenově dostupné a dobré, na obal můžes mrknout tady:

      http://www.zdravapotravina.cz/alternativy-mleka/kokosove-mleko-albert-quality-c-amp-a-products

      Mají více druhů a všechny jsou složením skoro stejné, je na tobě co vybereš. Curry pastu mám nejraději tu, co najdeš také v Albertu a vypadá takto:

      https://www.google.cz/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=curry+pasta+exotic+food&tbm=shop&spd=3293361355971612601

      Doufám, že jsem pomohla a že se recept povede!

      Vymazat