DATLOVÝ KOLÁČ S REBARBOROU A HRUŠKOU

12:46


1 porce obsahuje: 807 kJ, 22 g sacharidů, 5g bílkovin, 9g tuku

Jelikož se datle staly v poslední době mým oblíbeným „sladidlem“, rozhodla jsem se z nich upéct koláč. Tento koláč provoněl celý dům a zaprášilo se po něm tak rychle, že jsem se nestačila divit. Ani nepoznáte, že v něm není cukr a bílá mouka. 

Ingredience (12 porcí)

- 100g ovesných vloček
- 50g pohanková mouka
- 70g kokos
- 120g datle
- 50ml arašídový olej
- 250g polotučný tvaroh

Náplň:
- 2 velké hrušky
- 300g rebarbora
- 20g med
- šťáva z půlky citronu
- lžička skořice
- čtvrt lžičky mletého hřebíčku
- čtvrt lžičky mletého zázvoru

Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Kokos dozlatova opražíme na suché pánvi. Datle společně s mandlemi a opražený kokosem pomeleme na jemnou drobenku. Zhruba 3 lžíce této drobenky dáme bokem. Do zbylé drobenky přimícháme pomleté ovesné vločky, žitnou mouku, tvaroh a olej. Vzniklé těsto rozprostřeme do koláčové formy, kterou si buďto vymažeme a vysypeme například kokosem, či na dno formy položíme pečící papír. Na krajích formy si z těsta vytvarujeme vyšší okraj.

Hrušky i rebarboru nakrájíme na malé kostičky a společně s kořením necháme lehce změknout na pánvi. Jakmile ovoce změkne, přidáme med a citronovou šťávu a už jen lehce provaříme. Tuto voňavou směs rozprostřeme na těsto a celý vršek koláče posypeme zbylou drobenkou, kterou jsme si na začátku odložili.

Teď už jen koláč vložit do trouby a počkat zhruba 45 minut než krásně zhnědne.





Táke se může líbit

0 komentářů