DATLOVÝ KOLÁČ S REBARBOROU A HRUŠKOU
12:46
1 porce obsahuje: 807 kJ, 22 g sacharidů, 5g bílkovin, 9g tuku
Jelikož se datle staly v poslední době mým oblíbeným
„sladidlem“, rozhodla jsem se z nich upéct koláč. Tento koláč provoněl celý dům
a zaprášilo se po něm tak rychle, že jsem se nestačila divit. Ani nepoznáte, že
v něm není cukr a bílá mouka.
Ingredience (12 porcí)
- 100g ovesných vloček
- 50g pohanková mouka
- 70g kokos
- 120g datle
- 50ml arašídový olej
- 250g polotučný tvaroh
Náplň:
- 2 velké hrušky
- 300g rebarbora
- 20g med
- šťáva z půlky citronu
- lžička skořice
- čtvrt lžičky mletého hřebíčku
- čtvrt lžičky mletého zázvoru
Postup
Troubu předehřejeme na 170 stupňů.
Kokos dozlatova opražíme na suché pánvi. Datle společně s
mandlemi a opražený kokosem pomeleme na jemnou drobenku. Zhruba 3 lžíce této
drobenky dáme bokem. Do zbylé drobenky přimícháme pomleté ovesné vločky, žitnou
mouku, tvaroh a olej. Vzniklé těsto rozprostřeme do koláčové formy, kterou si
buďto vymažeme a vysypeme například kokosem, či na dno formy položíme pečící
papír. Na krajích formy si z těsta vytvarujeme vyšší okraj.
Hrušky i rebarboru nakrájíme na malé kostičky a společně s kořením necháme lehce změknout na pánvi. Jakmile ovoce změkne, přidáme med a citronovou šťávu a už jen lehce provaříme. Tuto voňavou směs rozprostřeme na těsto a celý vršek koláče posypeme zbylou drobenkou, kterou jsme si na začátku odložili.
Teď už jen koláč vložit do trouby a počkat zhruba 45 minut než
krásně zhnědne.
0 komentářů