KAŠE Z RÝŽOVÝCH VLOČEK

15:20


1 porce obsahuje: 1300 kJ, 47g sacharidů, 11g bílkovin, 9g tuku


Velice jsem si na ranní kaše oblíbila rýžové vločky. Kaše je chuťově odlišná od ostatních, připomíná mléčnou rýži. Je to velice zdravá a rychlá snídaně, která vám pomůže nastartovat den s úsměvem. Volba mléka je na vás, záleží, co doma zrovna máte a co vám chutná. Stejně tak slazení nechám úplně na vás, ale zdravě! Kokosový cukr, med, javorový či agávový sirup budou skvělou volbou. Do kaše se hodí téměř jakékoli ovoce, které můžete nastrouhat, čímž kaši příjemné osladíte a ochutíte či nakrájet na malé kousky.

Ingredience (2 porce)

- 400ml mléka
- 80g rýžových vloček
- lžíce medu
- 100g ovoce
- 20g oříšků, semínek či oříškového másla
- skořice dle chuti

Postup


Mléko ohříváme v hrnci a až je téměř vřelé, přisypeme vločky a vaříme do změknutí. Pokud by kaše příliš houstla, prilijeme potřebné množství vody. Oříšky, ovoce a med můžeme přimíchat do kaše při vaření či je použít jako ozdobu až je kaše hotová, záleží a vaší chuti. Můj tip – zkuste oříšky vyměnit za oříškové máslo (pouze z oříšků) a uvidíte jakou dobrotu tím vytvoříte. Vršek kaše můžete posypat skořicí a perfektní snídaně je hotová.





Táke se může líbit

0 komentářů