KAŠE Z RÝŽOVÝCH VLOČEK
15:20
1 porce obsahuje: 1300 kJ, 47g sacharidů, 11g bílkovin, 9g tuku
Velice
jsem si na ranní kaše oblíbila rýžové vločky. Kaše je chuťově
odlišná od ostatních, připomíná mléčnou rýži. Je to velice
zdravá a rychlá snídaně, která vám pomůže nastartovat den s
úsměvem. Volba mléka je na vás, záleží, co doma zrovna máte a
co vám chutná. Stejně tak slazení nechám úplně na vás, ale
zdravě! Kokosový cukr, med, javorový či agávový sirup budou
skvělou volbou. Do kaše se hodí téměř jakékoli ovoce, které
můžete nastrouhat, čímž kaši příjemné osladíte a ochutíte
či nakrájet na malé kousky.
Ingredience (2 porce)
-
400ml mléka
-
80g rýžových vloček
-
lžíce medu
-
100g ovoce
-
20g oříšků, semínek či oříškového másla
-
skořice dle chuti
Postup
Mléko
ohříváme v hrnci a až je téměř vřelé, přisypeme vločky a
vaříme do změknutí. Pokud by kaše příliš houstla, prilijeme
potřebné množství vody. Oříšky, ovoce a med můžeme přimíchat
do kaše při vaření či je použít jako ozdobu až je kaše
hotová, záleží a vaší chuti. Můj tip – zkuste oříšky
vyměnit za oříškové máslo (pouze z oříšků) a uvidíte jakou
dobrotu tím vytvoříte. Vršek kaše můžete posypat skořicí a
perfektní snídaně je hotová.
0 komentářů