FITNESS PIZZA

23:34


1 porce (půl pizzy) obsahuje: 1900 kJ, 55g sacharidú, 29g bílkovin, 13g tuku



Jste milovníkem pizzy, ale chcete si hlídat štíhlou linii? Tento recept je velice dietní, základ na pizzu tvoří v podstatě rýže a tvaroh! Recept je na dvě velké pizzy a vy si na oběd či večeři s libostí můžete dopřát celou půlku.


Ingredience (4 porce)

- 250g rýžové mouky
- 250g polotučný tvaroh
- 20ml olivový olej
- sůl

Rajčatový základ:
- 150g rajčatového protlaku
- 100g krájených rajčat v plechovce
- 2 stroužky česneku
- čerstvá či sušená bazalka dle chuti
- oregano dle chuti
- sůl, pepř

Na pizzu:
- 200g kuřecí šunky
- 125g mozzarelly light
- 50g nastrouhaného sýru 30%
- dle chuti: špenát, žampiony, zelenina

Postup


Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Na těsto jednoduše smícháme všechny ingredience a vznikne nám těsto, které bude poměrně lepivé, ale nelekejte se. Dva plechy vyložíme pečícím papírem a pomocí lžíce namáčené ve vodě vytvarujeme dvě pizzy. Dejte si záležet a rozprostřete těsto na co největší plochu do tenké vrstvy.

Na rajčatový základ smícháme všechny ingredience a rozmixujeme. Tento základ rozetřeme na těsto a pizzu poklademe šunkou, nakrájenou mozzarellou, strouhaným sýrem a například špenátem či brokolicí.

Pizzu pečeme asi 30 minut.






Táke se může líbit

0 komentářů