BEZLEPKOVÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY
15:56
Moc
ráda používám rýžovou mouku a rozhodla jsem se z ní upéct
čokoládové muffiny. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé.
Jsou velice dietní a poslouží jako zdravá svačinka či zákusek
ke kávě. Olej lze použít i kokosový a sirup lze nahradit vaší
oblíbenou zdravou variantou, například javorovým sirupem či
medem.
Ingredience (16ks)
-
200g rýžová mouka
-
50g kvalitní kakao se sníženým obsahem tuku
-
40g pomletých mandlí
-
40g arašídový olej
-
4 vejce
-
80g rýžový sirup
-
lžička prášku do pečiva
Postup
Troubu
předehřejeme na 170 stupňů.
Suché
ingredience smícháme v míse. Vejce ušleháme s rýžovým sirupem
a olejem do husté pěny a přimícháme k suché směsi. Vzniknout
by mělo hustší těsto, které rozdělíme do 16 formiček na
muffiny.
0 komentářů