BEZLEPKOVÉ ČOKOLÁDOVÉ MUFFINY

15:56


1 porce obsahuje: 518 kJ, 14g sacharidů, 4g bílkovin, 5g tuku



Moc ráda používám rýžovou mouku a rozhodla jsem se z ní upéct čokoládové muffiny. Nejlepší jsou čerstvé, ještě teplé. Jsou velice dietní a poslouží jako zdravá svačinka či zákusek ke kávě. Olej lze použít i kokosový a sirup lze nahradit vaší oblíbenou zdravou variantou, například javorovým sirupem či medem.

Ingredience (16ks)

- 200g rýžová mouka
- 50g kvalitní kakao se sníženým obsahem tuku
- 40g pomletých mandlí
- 40g arašídový olej
- 4 vejce
- 80g rýžový sirup
- lžička prášku do pečiva

Postup


Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Suché ingredience smícháme v míse. Vejce ušleháme s rýžovým sirupem a olejem do husté pěny a přimícháme k suché směsi. Vzniknout by mělo hustší těsto, které rozdělíme do 16 formiček na muffiny.

Pečeme zhruba 20 minut.


Táke se může líbit

0 komentářů